Dolar 28,9846
Euro 31,2142
Altın 1.864,65
BİST 7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 19°C
Hafif Yağmurlu
Adana
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 19°C

Kurban Bayramı Beslenme Önerileri

27 Haziran 2023 00:37 | Son Güncellenme: 3 Kasım 2023 00:38
18

Kurban bayramında kafalarda en çok eti ne zaman yemeye başlayacağız? Eti hangi yöntemlerde pişirme yapacağız?

Kurban bayramında kafalarda en çok eti ne zaman yemeye başlayacağız? Eti hangi yöntemlerde pişirme yapacağız?  nasıl besleneceğiz soruları oluyor. Bu yazımla size bu konulardaki soru işaretlerinize cevap vermiş olacağım.

Kurban eti kesildiği gibi tüketilmesi bir gelenek olmuştur. Anında mangalları yakar, kavurmalar yaparız. Fakat bu durum sindirim yolu hastalıklarına yol açmaktadır. Kurban eti kesildikten sonra 12-24 saat arasında dinlendirilmelidir. Bu sürede et ideal yumuşaklığı ve lezzete ulaşmış olup çiğnemesi ve sindirilmesi daha kolay olacaktır.

Pişirme yöntemi olarak kızartma – kavurma yerine haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemleri tercih edebilirsiniz. Eğer mangal yapılacaksa ateş ile et arasında 15-20 cm kadar mesafe olmalıdır. Etler kömürleşecek bir şekilde pişirilmemelidir.  Etleri kendi yağında pişirmeye özen gösterip etin üzerinde görünen fazla yağlar alınmalıdır.

Kurban Bayramı’nda et tüketimi artabilir. Ancak, denetimini sağlamak önemlidir. Bir öğünde ideal olarak 100-150 gram et tüketimini hedefleyip yanında bol miktarda sebze, salata ve lifli tüketmeyi unutmayın.

Bayram sürecinde yeterli miktarda su içmeye dikkat edin. Su vücudumuzun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar, tokluk hissini verir ve susuzluktan korur. Sofralarımızda gazlı içecekler ve şekerli içecekler yerine suyu tercih etmeliyiz.

Bayramda tatlılar, çikolatalar, şekerler ikram edilebilir. Bunların aşırı tüketiminden uzak durulmalıdır. Düzenli bir beslenme alışkanlığı oluşturun. Ana öğünleriniz ve ara öğünleriniz belli olunca fazla besin alımından uzak durabilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber fiziksel aktivite yapıp yürüyüş yapabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mobil Teknoloji Haberleri Teknoloji Haberleri Web Hosting