Dolar 28,9414
Euro 31,8337
Altın 1.903,24
BİST 8.009,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 21°C
Açık
Adana
21°C
Açık
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C

Göç İle Gelen Öğrenciler Belemedik’in Tarihine Tanıklık Ettiler

Uluslararası Göç Örgütü (IOM)-Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğindeki Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi bünyesinde düzenlenen sosyal uyum etkinliği Belemedik Tabiat Parkında gerçekleştirildi.

Göç İle Gelen Öğrenciler Belemedik’in Tarihine Tanıklık Ettiler
28 Ekim 2019 01:34 | Son Güncellenme: 7 Kasım 2023 01:35
14

Suriye, İran ve Türk öğrencilerin bulunduğu 50 kişilik grup, Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi Şube Müdürlüğü önderliğinde Belemedik’e gelerek doğa ve tarihle iç içe kaldılar. Böylesine güzel bir doğaya ilk defa gelen öğrenciler, hem doğanın tadını çıkarttı hem de fotoğraflar çekinerek hayatlarına Belemedik hatırası bıraktılar.

Pozantı Belediyesi Basın ve Medya işlerinden sorumlu personel Onur Can Bulat’ın rehberliğinde Belemedik’i gezen öğrenciler, adeta tarihi bire bir yaşamış oldular. 1904 -1914 yılları arasında Berlin-Bağdat demir yolu için Pozantı ilçesinde Varda Köprüsü ile Toros Dağları’ndaki 22 tünelin açılması için doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Belemedik’e kurulan şantiye alanındaki sosyal yapıların halen dimdik ayakta kalması ve Belemedik’te kurulmuş olan bir şehir ile burada 3000 kişinin yaşadığını, o dönemde elektrik, kalorifer düzeneği, hastane, okul gibi tarihi yapıların olduğunu öğrenen öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi Personelleri, Belemedik’in tarihine bu denli sahip çıkarak kültür kitapları bastıran, tarihi yapıları ortaya çıkartarak gelecek kuşaklara tarihi kolayca anlaşılabilir dilde anlatmaya çalışan Belediye Başkanı Mustafa Çay’a gönülden teşekkür ederim diyerek şükranlarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili açıklama da bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Biz bir inancı dillendirdik, hedefledik, çalıştık ve sonuç aldığımıza tanıklık ediyoruz. Belemedik tarihini toplumla paylaştık. Çevre düzenlemesi ve restaurant yaptık. Belemedik’in tarihini anlatacak Türkçe, Almanca ve İngilizce dilinden oluşan tabelalar ile Uluslararası bir kimlik ortaya koyduk. Yani tarihi belgelerle kitabını yazdırdık. Bugün farklı ülkelerden Belemedik’e gelen insanlara gezdirecek ve anlatacak bir şeyler bıraktık. Bize en kıymetli değer bu hizmetler kalacak diyor buraları görmeyen tüm vatandaşları ve tüm dostlarımızı Belemedik’e davet ediyorum.” Dedi.

Pozantı Medya / Genel Yayın Yönetmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mobil Teknoloji Haberleri Teknoloji Haberleri Web Hosting