Dolar 28,9762
Euro 31,1922
Altın 1.870,48
BİST 7.912,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 16°C
Yağmurlu
Adana
16°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 14°C
Sal 18°C

Gastronomi Treni Pozantı’da: Lezzetli Bir Yolculuk Deneyimi Yaşandı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi ihtisas komisyonuna bağlı gastronomi turizmi yapan seyahat acentalarından 25 üst düzey yetkili “Lezzet Turu” tanıtımı için Gastronomi Treni ilk seyahatini Pozantı ilçesine yaptı.

Gastronomi Treni Pozantı’da: Lezzetli Bir Yolculuk Deneyimi Yaşandı
2 Eylül 2019 11:40 | Son Güncellenme: 15 Kasım 2023 06:08
12

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat Parkında bulunan ve işletmesini Pozantı Belediyesinin yaptığı Belemedik Restaurantta verilen kahvaltı etkinliğine; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfü Altunsu, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı Mesut Kanat, TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcıları Diğdem Kaçmaz ve Mehmet Ali Gök, TÜRSAB Gastronomi Tur. İhtisas Başkanlığı Üyesi İlham Seyyale, TÜRSAB Kültür Tur. İhtisas Başkan Yardımcısı Erdal Çeri, TÜRSAB İncoming Tur. İhtisas Başkan Yardımcısı Özdemir Sözmen, TÜRSAB Gastronomi Tur. İhtisas Başkanlığı Üyesi Vedat Duru, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, TÜRSAB İhtisas Başkanlıkları Sorumlusu Duygu Aydemir, TÜRSAB Medya ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Korkmaz, TÜRSAB Görsel Yönetmeni Göçhan Yıldırım, Gazeteci Eda Topçu, Betül Alakent ve İpek İzci ile turizm firma yetkilileri ile turizmciler katıldı.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu yaptığı açıklamada “Çukurova Bölgemizin turizmdeki marka değerini arttırmak ve şehirlerimizin gastronomi alanındaki tatlarını ülkemize ve dünyaya sunmak için “Doğu Akdeniz Lezzet Bölgesi” destinasyonu oluşturma kapsamında bir tanıtım turu düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu turun ilk durağı Belemedik Tabiat Parkı oldu. Çünkü bu bölgenin doğası, tarihi dokusu ve bölgede yetiştirilen organik ürünleri tadıp dünyaya duyurmak gastronomi trenimizin ilkini Pozantı ilçesinin Belemedik Vadisine gerçekleştirdik” dedi.

Adana’da ilk defa düzenlenen Gastronomi Treni ile katılımcıları Belemedik’te ağırlayan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik’in tarihi dokusundan, coğrafi konumundan ve 1904-1914 yılları arasından Almanların bu bölgede yaşayıp o dönemde elektrik ve kalorifer sistemini bile kurduklarını katılımcılara anlatıp, Belemedik bölgesini turizm anlamında büyük öneme sahip olduğunu ve Doğa Spor kulüpleri ile doğa fotoğrafçılarının her mersim Belemedik’i konaklama merkezi olarak gördüklerini belirtti.

Lezzet turu programı kapsamında Belemedik’te gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinden sonra tarihi Hacıkırı Varda Köprüsü ve daha sonra seyahat rotasının Tarsus ve Mersin’de tarihi turistik yerlerin gezilmesinin yanı sıra Mersin yemeklerinin de tadılacağı öğrenildi. Gastronomi Treni 1-5 Eylül tarihleri arasında Antakya’ya geçecek ve Antakya mutfağının lezzetlerini tattırıp, lezzet turunun son bacağında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile gelen seyahat acentaları yetkililerine Gaziantep lezzetleriyle buluşturacak.

Pozantı Medya / Genel Yayın Yönetmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mobil Teknoloji Haberleri Teknoloji Haberleri Web Hosting