Dolar 42,6961
Euro 50,2615
Altın 5.910,66
BİST 11.456,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 19°C
Hafif Yağmurlu
Adana
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 14°C

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Başladı

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Başladı
18 Ekim 2024 07:54
996

Adana’da bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla gerçekleştirilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, merkez parkta başladı.

Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen 8.Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Merkez Park’ta başladı. 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin katılması hedeflenen festivalin ilk gününde binlerce kişi Adana lezzetlerine akın etti.

Festival, lezzet stantları, şef sunumları, yemek yarışmaları ve tadım etkinlikleri ile dolu dolu bir program sunarken, Adana’nın yöresel lezzetleri, katılımcıların beğenisine sunuluyor. Festival 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

ADANA MERKEZ PARKTA FESTİVAL COŞKUSU

Adana’da bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla gerçekleştirilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, merkez parkta saat 11:00 itibarıyla kapılarını açtı. Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen festival, Adana müze kompleksinde yapılan Çukurova Tarım Zirvesi ile birlikte başlamış oldu.

Festival alanında, Adana’nın yöresel lezzetlerinin sergilendiği standlar, sabah saatlerinden itibaren vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Güzel havayı fırsat bilen Adanalılar, lezzet festivaline akın etti. Festivalde kebapçılar ve tatlıcılar özellikle büyük ilgi gördü.

Sıcak yaz günlerinde serinletici etkisiyle bilinen geleneksel şerbetler, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Özellikle çeşitli meyvelerden yapılan şerbetler, festivalin sıcak atmosferinde ferahlatıcı bir seçenek sunarak katılımcıların favorisi oldu.

Festival ziyaretçileri, kadınların hazırladığı el yapımı lezzetleri tatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Adana’nın yöresel tatlarını keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği bu standlar, festivalin en çok ilgi gören noktalarından biri oldu.

Adana’da, kentin tanıtımına katkı sağlamak için gönüllü olarak rehberlik yapan, kral kostümü giyip taç takarak dolaşan ve “Adana Kralı” olarak bilinen Hüseyin Şen’de festivalin renkli simalarından biri olarak festival alanındaydı.

YENİ NESİL KAHVECİLERDE FESTİVALDE YERİNİ ALDI

Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde, yeni nesil kahveciler de etkinlik alanında yerini aldı. Merkez parkta kurulan stantlarla kahveseverlerle buluşan bu kahveciler, farklı demleme yöntemleri ve yaratıcı kahve sunumlarıyla festivalin gözdesi oldu.

LAVANTALI VE ŞALGAMLI DONDURMA İLE FARKLI LEZZETLERDE TADILACAK

Festivalde, geleneksel tatlıların yanı sıra, lavantalı ve şalgamlı dondurma gibi farklı lezzetler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir alternatif arayan dondurma severler, bu özgün tatlarla tanışma fırsatı bulacak. Lavantalı dondurma, hoş aromasıyla tatlı sevenlerin ilgisini çekerken, şalgamlı dondurma ise Adana’nın meşhur içeceğinden esinlenerek hazırlanmış. Bu iki farklı dondurma çeşidi, festivalin öne çıkan tatları arasında yer alıyor.

HER ÇEŞİT TATLI MEVCUT

Künefe, baklava, dondurma ve lokma gibi geleneksel tatlıların yanı sıra, modern yorumlarla hazırlanan farklı tatlı çeşitleri de festivalde yer aldı. Ziyaretçiler, tatlıların görsel şölenine kapılarak, özellikle yaz mevsimine uygun serinletici dondurma ve sütlü tatlılar için uzun kuyruklar oluşturdu.

Festivalin Programı ve Etkinlikler

Lezzet festivali, 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. Bu yılki etkinlikler, şeflerin sunumlarıyla renklenecek. Festival programında söyleşiler, yemek yarışmaları ve tadım etkinliklerinin yanı sıra ödüllü bir festival koşusu da gerçekleştirilecek.

Pozantı Medya / Genel Yayın Yönetmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.