Dolar 28,9454
Euro 31,8215
Altın 1.902,41
BİST 8.009,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 21°C
Açık
Adana
21°C
Açık
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C

Pozantı’nın Gururu için Devir Teslim Töreni Düzenlendi

Adana’nın 5 Ocak Kurtuluş Günü töreninde bisikletli sporcular tarafından Vali Süleyman Elban’a teslim edilecek Türk Bayrağı, Pozantı ilçesinden yola çıktı.

Pozantı’nın Gururu için Devir Teslim Töreni Düzenlendi
3 Ocak 2023 11:09 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2023 11:26
5

5 Ocak 1922’de Ulu Camii ile Büyük Saat Kulesi arasına asılan tarihi bayrak, vilayet devir teslim sembolü olarak günümüze kadar gelen bir gelenekle 101. Yıldır yaşatılıyor.

Sporcu bisikletçiler, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı etkinlikleri kapsamında Pozantı ilçesine giderek Pozantı Kaymakamlığı’ndan teslim alınan “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” isimli Türk bayrağını, Adana Atatürk Parkında gerçekleştirilecek 5 Ocak çelenk törenlerinde Vali Süleyman Elban’a teslim edecekler.

101 YILDIR YAŞATILAN GELENEK

Adana’nın işgal yıllarında vilayet merkezi yapılan ve ilk vali seçiminin gerçekleştiği Pozantı’da, Kuvayi Milliye önderleri tarafından planlanan ve kurtuluş günü olan 5 Ocak 1922’de, Ulu Camii ile Büyük Saat Kulesi arasına asılan tarihi bayrak, vilayet devir teslim sembolü olarak günümüze kadar bir gelenek halinde yaşatılmaya devam ediyor.

Pozantı’da her yıl “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” sloganıyla yapılan uygulamada, bir Türk Bayrağı 2 Ocak’ta sporcu öğrenciler tarafından Adana’ya gönderiliyor. Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  Spor Hizmetleri Müdürü Caner Taymış, Spor Şube Müdürü Süleyman Özden, İdarecisi Murat Ağırdilli ve Spor Antrenörü Fatih Aydın gözetiminde bisikletleriyle Pozantı’ya gelen Yusuf Talha Yardımcı, Fatma Arlı, Adem Çıtak, Ahmet Adanalı, Emrullah Kaplan ve Burcu Şahin adlı sporcular, Türk bayrağını bu yıl da Pozantı Kaymakamlığı önünde yapılan törenle öperek teslim aldı.

Vilayet devir teslim törenine İlçe Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’un yanı sıra Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Ömer Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Zeybek, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin, Muhtarlar Derneği Başkanı Zafer Konuk ve kurum müdürleri katıldı.

Türk Bayrağını sporcu gençlere teslim eden Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut, “Milli iradeye daha çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde sizin gibi vatanını seven bu al bayrağı göklerde taşıyacak gençlere çok ihtiyacımız var” dedi. İl Spor Antrenörü Fatih Aydın nezaretindeki bisiklet takımı, Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’tan teslim aldığı vilayet devir teslim sembolü olan Türk bayrağını, 5 Ocak Perşembe günü Adana Valisi Süleyman Elban’a törenle teslim edecekler.

Pozantı Medya / Genel Yayın Yönetmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mobil Teknoloji Haberleri Teknoloji Haberleri Web Hosting