Dolar 28,9846
Euro 31,2142
Altın 1.864,65
BİST 7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 19°C
Hafif Yağmurlu
Adana
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 19°C

Pozantı’da Geleneksel Bayramlaşma Etkinliği Devam Ettirildi

Adana’nın Pozantı ilçesinde yıllardır yapılan bayramlaşma kuyruğu geleneği, bu yıl da devam ettirildi.

Pozantı’da Geleneksel Bayramlaşma Etkinliği Devam Ettirildi
21 Nisan 2023 00:58 | Son Güncellenme: 15 Kasım 2023 00:59
11

Adana’nın Pozantı ilçesinde yıllardır yapılan bayramlaşma kuyruğu geleneği, bu yıl da devam ettirildi.

Pozantı’daki merkez camii çıkışında geleneksel Ramazan Bayramı kutlamasında yüzlerce metre kuyruk oluştu. Bayram namazının ardından toplanan vatandaşlar birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştı. Merkez cami önünde başlayan bayramlaşma kuyruğu Belediye Çay Bahçesi önüne kadar uzadı.

Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek ve İlçe Emniyet Müdürü Komiser Cem Doğaroğlu ve İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi’nin de katıldığı bayramlaşma kuyruğu 200 metreyi buldu.

Pozantı’da sokakta bayramlaşma etkinliğinin geleneksel hale getirildiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Böylelikle namazdan çıkan tüm halkımızla kucaklaşarak bayramlaşmış oluyoruz. Kırgın ve dargın olduğumuz biri olsa bile ellerimiz tokalaşıyor ve birbirimizin bayramını kutluyoruz. Bu da dargınlığı bir kenara bırakmanın ve dostluğu devam ettirmenin en önemli sebebi oluyor.” Diyen Başkan Çay, “Bu yüzden bayramları akrabalarla, eş, dost ve arkadaşlarla bir arada geçirmenin en büyük mutluluk olduğunu, küs ve birbirine dargın olan bireylerin öfke yelkenlerini suya indireceği en mucizevi bir gün olarak tanımladığını” belirtti.

Pozantı Medya / Genel Yayın Yönetmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mobil Teknoloji Haberleri Teknoloji Haberleri Web Hosting