Pozanti Belediyesi Aşure Gününe Özel İkramlar Yaptı
Pozantı Belediye Başkanlığı tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla merkez camii önünde aşure ikramı yapıldı.

Pozantı Belediye Başkanlığı tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla merkez camii önünde aşure ikramı yapıldı.
Muharrem ayı içerisinde bulunmamızdan ötürü 8 Ağustos Pazartesi gününe denk gelen Aşure Günü’nde Pozantı Belediyesi duyarsız kalmadı. Belediye işletmesindeki Belemedik Restaurantta maharetli aşçılar tarafından pişirilen 2 kazan aşure, merkez camii önünde öğle namazına müteakip hem cami cemaatine hem de esnaflara aşure dağıtıldı.
Konuyla ilgi düşüncelerini dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “İslam dininde kıymetli aylardan birisi olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı, bünyesinde birçok önemli ve ibret alınması gereken olay barındırmaktadır.
Hz. Âdem’in (a.s) tövbesi bu ayda kabul edilmiştir. Hz. Musa (a.s) Firavun’un zulmünden, Hz. Yunus (a.s) balığın karnından bu ay kurtulmuştur. Hz. İsa (a.s) dünyaya gelmiş en önemlisi de bu ilahi lütufların tamamının, Muharrem ayının onuncu günü anlamına gelen Aşure Günü’nde gerçekleşmiş olmasıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in, “Cennet çocuklarının efendileri” diye övdüğü torunlarından biri olan Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edilmesi, Muharrem ayını bir matem ayına dönüştürmüştür. Tüm İslam âlemini derinden etkileyen bu acı olaydan ders alarak, birlik ve beraberliğimize, ortak değerlerimize her geçen gün daha çok sahip çıkmalıyız. Bu ay ikram edilecek aşurelerin birlik ve beraberliğimizin perçinleşmesine vesile olması en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, Muharrem ayının dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine; gözyaşı ve zulmün sona ermesine vesile olmasını diliyorum.” Dedi.