Müftü Ünverdi’den Başkan Aytekin’e Ahilik Haftası Ziyareti
Ahilik kültürünün yaşatılması ve esnaf dayanışmasının güçlendirilmesi amacıyla kutlanan Ahilik Haftası kapsamında anlamlı bir ziyaret gerçekleşti.
Pozantı İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi, Pozantı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yunus Aytekin’i makamında ziyaret ederek Ahilik Haftası’nı tebrik etti.
Ziyarette, ahiliğin Türk toplumundaki yeri ve önemi üzerine sohbet edildi. Müftü Ünverdi, ahilik geleneğinin sadece bir meslek örgütlenmesi değil, aynı zamanda ahlaki değerleri esas alan bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı. Esnaf ve sanatkârların toplumun omurgasını oluşturduğunu belirten Ünverdi, bu kültürün yaşatılmasının gelecek nesiller için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Başkan Yunus Aytekin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ahilik Haftası’nın esnaf camiası için manevi bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Aytekin, ahilik değerlerinin günümüz ticaret anlayışına rehberlik etmesi gerektiğini belirtti.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin sunulması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.