Köylülerin Sorunlarını Dinlemek İçin 10 km Yürüyüş
Adana’nın Pozantı ilçe kaymakamı Muammer Sarıdoğan, 2.040 rakımda hayvancılıkla uğraşan köylülerin sorunlarını dinlemek için 10 kilometre yol yürüdü.

Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Pozantı Belediyesi Meclis Üyesi Aziz Şen ile birlikte ilçenin Kamışlı Mahallesine bağlı 2.040 rakım yükseklikte hayvancılıkla uğraşan 10 ailenin yaşadığı toplamda 80 kişinin bulunduğu Harmancık, Kale Boynu mevkiine ziyarette bulundu.
Köylülerin yanına ulaşmak için ilçeden 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı Mahallesine araçlarla oradan da 10 kilometre uzaklıktaki kale boynu mevkiine yürüyerek 4 saatte ulaşan Kaymakam Muammer Sarıdoğan, köylülerin sofrasına misafir olarak sorunlarını dinledi.
İlk Defa Kaymakam Görüyoruz
Hayvancılıkla uğraşan Selman Aygün, yaşadıkları bu bölgeye ilk defa bir kaymakamın geldiğini, bu nedenle çok mutlu olduklarını söyleyerek sorunlarını dile getirdi. Aygün, “En büyük sorunumuz yolumuz yok. Biz burada 10 ayrı aile yaşıyoruz ve toplamda 80 kişiyiz. Eğer yolumuz olsa bu bölgeye daha çok vatandaşımız gelir ve daha çok insan hayvancılıkla uğraşır. Şuan 2.040 rakımda konaklıyoruz ama kış mevsiminde biraz daha aşağıya iniyoruz. Fakat buna rağmen zorluk çekiyoruz. Çocuklarımız okula gitmek için zorluk çekiyor. Yolumuz olsa ihtiyaçlarımızı araçlarla yaparız ama yol olmadığı için atlarla ihtiyaçlarımızı görüyoruz ve yaklaşık 4 saat yol yürüyoruz.” Dedi.
Yol ile alakalı elinden geleni yapacağını ve bu konunun takipçisi olacağını dile getiren Kaymakam Sarıdoğan, “Bulunduğumuz Kale Boynu bölgesi gerek havası gerekse de doğasıyla çok güzel bir yermiş. Bu yüzden ki köylü bölgelerden satın alınan tereyağı ve peynirler çok meşakkatli yollardan evlerimize ulaşıyor ve biz onları tüketiyoruz. Vatandaşlarımızın en büyük sorunu olan yol sorunlarını da kısa sürede çözüme ulaştırmak için bizlere de büyük bir görev düşüyor.” Dedi.
Cezası 60 Bin TL olan Endemik Tür “Ayı Gülü” Çiçeğine Rastladılar.
2.040 rakımdaki hayvancılıkla uğraşan köylüleri ziyaret eden Kaymakam Muammer Sarıdoğan dönüş yolunda farklı bir çiçek türüne rastladı ve bu çiçek türü için köylülerden bilgi aldı. Pozantı Belediyesi Meclis Üyesi Aziz Şen ve beraberindeki köylüler bu çiçeğin ilkbaharın son günlerinde çiçek açan ve yazın habercisi olan “şakayık” veya halk dilinde “ayı gülü” olarak bilinen çiçekler olduğunu söylediler. Endemik bir tür olan “Ayı Gülü” çiçeğinin koparılması halinde 48 ile 60 bin TL arasında cezası var.