Kaymakam Karamahmut Önderliğinde Sağlıkta Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Pozantı Devlet Hastanesi’nin ev sahipliğinde, Kaymakam Fatih Karamahmut’un hamiliğinde gerçekleşen ve Pozantı’da görev yapan bütün hekimlerin katıldığı sağlıkta koordinasyon toplantı yapıldı.
Toplum Sağlığı ve Aile sağlığı merkezlerinde görev yapan hekimlerle Devlet hastanesinde çalışan uzman hekimlerin bir araya geldiği toplantıya İlçe Emniyet müdürü Kahraman Özkeskin ve Jandarma komutanı Üsteğmen Mehmet Nuri Dilek’te eşlik etti.
Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut konuşmasında, 80. Yıl Devlet Hastanesinin artan kapasitesiyle ilçe sağlığına katkıda bulunduğunu söyledi. Tedavi imkanlarının arttırılarak Pozantı halkına daha iyi sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Pozantı’da görev yapan aile hekimlerinin katıldığı toplantıda, Devlet hastanesinde çalışan uzman hekimlerle acil servis hekimleri hazır bulundu. Pozantı halkının sağlığı için ilçedeki doktorlar arasında iletişimin arttırılması, güç birliği yapılması hedeflenen toplantıda, verilen tedavi hizmetini geliştirmek için ortak bir çaba harcanması gerektiği dile getirildi.
Yapılan sunumda; 2004 yılında hizmete giren D grubu statüsündeki Pozantı Devlet Hastanesinde 25 yatak kapasitesiyle hizmet verildiği belirtildi. C grubu olabilmek için çalışmaların devam ettiği İlçe hastanesinde bütün ana branşların mevcut olduğu ve acil servisin 7/24 açık olduğu söylendi. Diş ünitesi olarak 3 hekimle hizmet verilen hastanede ayrıca İki diyetisyenle bir psikolog da görev yapmakta.
BİZ KÜÇÜK AMA GÜÇLÜ BİR EKİBİZ
Hekimlere bir sunum yapan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İshak Basatemur şunları söyledi;
“Hastane kapasitemiz her geçen gün artıyor. Vaka çözümleme oranımız artıyor. Tansiyon takibi için holterlerimiz var. Dâhiliye doktorlarımıza hasta yönlendirebilirsiniz. Tam teşekküllü laboratuvarımız var. Her türlü kan testleriyle, diğer testlere, kültür dahi bakılabiliyor. Aile hekimlerimiz hastalar için laboratuvarımızdan faydalanabilirler. Ayrıca hastanemizde 2 adet yeni doğan kuvözümüz var. Çocuk hastalıkları hekimimiz başladıktan sonra daha aktif kullanılmaya başlandı. Fototerapi verebiliyoruz. İşitme tarama testi hastanemizde yıllardır yapılmaktadır. Aile hekimleri ihtiyaç duyulan testler ya da tedavi olanakları açısından hastanemiz üzerinden Pozantı halkına yardımcı olabilirler. İlçemizdeki her vatandaşımız artık şunu rahatlıkla söyleyebilir; bizim küçük fakat güçlü bir hastanemiz var. Bizim bu toplantıyı organize etmekteki amacımız da, aile hekimlerimizle birlikte gücümüze güç katmak ve Pozantı ‘da yaşayan halkımızın sağlığı için hep beraber çalışmaktır.
VAKALARIN YARISI ADANA’YA GİTMEK ZORUNDA KALMIYOR
İshak Basatemur, özellikle bölge için büyük sayılabilecek diyaliz merkezine sahip olduklarını belirterek 12 makineyle yaz döneminde 80, kış döneminde ortalama 25 hastaya diyaliz hizmeti verildiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca hastane bünyesinde bulunan Evde Bakım ünitesinin randevu alan hastalara ve 80 yaş üstü bütün yaşlıların evlerine giderek tedavi hizmet i verdiğini söyledi.
Yeni gelen uzman doktorlarla daha da güçlendiklerini belirten Başhekim Basatemur, kan ünitesinin öneminden bahsederek, genel cerrahiyle ilgili ameliyatlarının çoğunun hastanede yapılabildiğini dile getirdi.
Başhekim Basatemur şöyle devam etti;
“Pozantı ilçemizde sosyoekonomik profil işçi, esnaf ağırlıklı olduğu için, tedavi için Adana’ya gitmeleri görünen maliyetinden fazladır. İnsanlar sadece bir uzman doktora, Adana’ya gittiğinde çalışamayacağı için gelir kaybına uğramaktadır. Orada da bir günlük kazancını harcamak zorunda kalırlar. İlçemizde yaşayan insanımız için dışarıda tedavi arayışı bir yüktür. Röntgen için sıra verilmesini, tahlil sonuçları beklemesini, Ameliyatları düşünün, refakatçısı da olmak zorunda… Hastanemize Genel cerrahımız geldikten sonra, laparoskpi gerektirmeyen neredeyse bütün ameliyatları almaya başladık. Anestezi uzmanı geldikten sonra da vaka sayılarımız daha da arttı. Ama bakın biz fıtık ameliyatı yapabiliyoruz, apandisit yapıyoruz, gitmiyor artık insanlar. Buradalar çünkü özel hastane gibi hizmet alıyorlar. Sabah muayeneye geliyorlar, tahlillerini veriyorlar, öğleden sonra ameliyata alınıyorlar. Adana’daki özel hastanelerde bile bu kadar hizmet alınmıyor.”