Dolar 42,6961
Euro 50,2615
Altın 5.910,66
BİST 11.456,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 19°C
Hafif Yağmurlu
Adana
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 14°C

Çilek Yetiştiriciliği Koca Bir Mahallenin Kaderini Değiştirdi

Çilek Yetiştiriciliği Koca Bir Mahallenin Kaderini Değiştirdi
3 Eylül 2024 08:20
1.048

Pozantı ilçesinde yapılan çilek yetiştiriciliği, 540 haneli Karakışlakçı Mahallesinin makus talihini değiştirerek geçim kaynağı haline dönüştü.

2013 yılında “Çilek Tutan Kınalı Eller” projesiyle 5 hane ile başlatılan çilek yetiştiriciliği şimdilerde 53 hane ile devam ettirilirken en küçüğü 1 dönüm, en büyüğü ise 10 dönümden oluşarak toplam 900 dönümde çilek yetiştiricilik yapılıyor.

Taş ve toprak içerisindeki bozkır bir ortamda bulunan Karakışlakçı Mahallesi geçen 11 sene içerisinde adeta yeşile büründü. Karakışlakçı Mahallesinde 53 hanenin yetiştirdiği çilek üretimi, toplamda 900 dönüme ulaştı. Mahalle genelinde albino yedi veren cinsi çilek yetiştiren üreticiler sayesinde mahalle genelinde haftada 250 bin TL ciro alınıyor.

Özellikle 1400 rakımda yetişen çileklerin verimi ve aromasının yüksek olması sebebiyle Karakışlakçı Mahallesinde her yıl çilek festivalleri düzenleniyor. Mahallede %60 oranında arıcılık %40 oranında ise çilek yetiştiriciliği yapılıyor.

Açıklamada bulunan Karakışlakçı Mahalle Muhtarı İdris Özenç, “2013 yılında 5 kadın üretici ile başlanan çilek yetiştiriciliği 2024 yılında 53 üreticiye ulaştı. 11 yıl önce mahallemiz bozkır ve kurak bir yer iken şimdi yemyeşil bir alan büründü.” Dedi.

Pozantı Medya / Genel Yayın Yönetmeni
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.